+32 (0)474 74 71 27
Voeding fotografie

Voeding

Geboren en getogen in het kleine stadje Hoogstraten kon het bijna niet anders: de liefde voor lekkers – ook voor andere dingen dan onze gekende aardbeien – kreeg ik met de paplepel ingegoten. Doorheen de jaren veranderde die pap op de paplepel naar heel wat verschillende soorten eten voor mijn lens.

Van die aardbeien uit Hoogstraten, verwerkt in een aardbeiendessert door Roger Van Damme voor Culinaire Ambiance, tot foodfotografie voor hotel Franq, restaurant Hertebos, restaurant Fine Fleur of VTM Koken: het bord ziet er nooit hetzelfde uit. Net als die lepel die het eten op het bord schikt of de ondergrond waarop die mooie creatie staat te pronken.

 

Het beeld & het aanbod

Voor elk restaurant en elke shoot ga ik samen met jou op zoek naar een vernieuwende manier om je verhaal op beeld vast te leggen. Zo gebruik ik bij restaurants binnen een straal van 20 km nooit dezelfde ondergronden om foodfoto’s te maken, zodat elk restaurant zijn eigen kenmerkende fotostijl heeft.

  • We starten met een intakegesprek. Wat verwacht jij, wat verwacht ik, waar vinden we elkaar? Op basis van dat gesprek stellen we een offerte en timing op.
  • Nieuwe foto’s van gerechten werk ik steeds binnen 1 tot 2 dagen af: zo kan de chef online zijn nieuwe creaties meteen laten zien, wat extra interessant is wanneer een restaurant op het ritme van de seizoenen werkt en het gerecht maar kort verkrijgbaar is.
  • Wanneer je de foto’s doorgestuurd krijgt, is er ruimte voor feedback, zoals mee opgenomen wordt in het intakegesprek.

 

“De service van Hanne was snel én professioneel. We kregen de foto’s van onze gerechten exact hoe en wanneer we ze graag hadden gewenst.”

- Dylan en Christian, eigenaars van restaurant Sterk in Hoogstraten

 

“Ik heb een eigen visie over hoe culinaire foto’s er moeten uitzien. Een beeld moet echtheid uitstralen. Het gaat om de ingrediënten die op het bord liggen. Hanne begreep van bij aanvang wat ik bedoelde. We zaten meteen op dezelfde golflengte. Bovendien moet je als fotografe rekening houden met het drukke werkschema van de chef. Vaak is er weinig tijd en al zeker niet om alles nog een keer uit te leggen. Als fotograaf moet je dat aanvoelen. Hiernaast moeten we nooit lang wachten op de beelden. Dat is uiteraard erg prettig werken, op die manier kunnen we nieuwe gerechten meteen delen op onder meer Instagram. Doe je dat niet, dan loop je eigenlijk achter de feiten aan.”

Tim Meuleneire, chef-kok Hotel Franq in Antwerpen.

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF